FOTO: Evo tko su dobitnici javnih priznanja i godišnje nagrade Ličko-senjske županije

1

U nastavku svečane sjednice Županijske skupštine Ličko-senjske županije dodijeljena su javna prizanja i godišnje nagrade za 2017. godinu.

Javna priznanja su uručili Nada Marijanović, predsjednica Županijske skupštine i župan dr. Darko Milinović.

Javno priznanje pripalo je: Trgovačkom društvu Regata d.o.o. Otočac za osobit doprinos razvoju gospodarstva i zapošljavanja na području Ličko-senjske županije, Udruzi Gačanka Otočac za osobit doprinos u očuvanju tradicijskih zanata i kulturno-povijesne baštine Gacke i Like te razvoju turizma Ličko-senjske županije; Hrvatskom kulturno umjetničkom društvu „ Perušić „ za osobit doprinos u očuvanju tradicijske kulture i kulturno umjetničke baštine Općine Perušić i Ličko-senjske županije; Ani Rucner za osobit doprinos u promociji kulture i turizma Ličko-senjske županije; Ivanu Mustapiću za osobit doprinos u promicanju sporta na području Općine Brinje i Ličko-senjske županije.

Godišnja nagrada Ličko-senjske županije pripala je Udruzi oboljelih i liječenih od karcinoma „Vila za Liku“ za osobit doprinos u podizanju svijesti građana o malignim bolestima na području Grada Gospića i Ličko-senjske županije te pomoći oboljelima i članovima njihovih obitelji. Nagradu je predsjednici udruge Mandici Pavelić uručila predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar Kitarović.

H.J./N.M.