Fotografije gospićkog fotografa Nikole Mraovića na izložbi Fotosofia 9 u zagrebačkoj galeriji ‘Crveno & crno’

Foto: Fotosofia promo grupna slika

Među više od stotinu kandidata iz nekoliko zemalja susjedstva u uži krug fotoseminara Fotosofia 9 prošle godine ušao je i poznati gospićki fotograf Nikola Nick Mraović. Sedmodnevni seminar pod budnim okom iskusnog Damira Hoyke bio je pomno isplaniran do najsitnijih detalja. Tako su polaznike Fotosofie 9. dočekala brojna iznenađenja, predavanja, a seminaru su nazočili i mnogi poznati modeli i glumci, Selma Terlević, glavna urednica magazina Grazia i svjetski fotograf Mehmet Turgut.

Iako su motivi da se prime fotoaparata različiti, sudionici Fotosofije, složni su da se na Fotosofiji uči kroz zabavu, ispituju granice izdržljivosti, potiče kreativnost, stječe prijateljstva za cijeli život, i najbitnije, to je projekt kroz koji se ostvaruju snovi.

Nastavak ispod oglasa

Tako je u četvrtak u galeriji Crveno & crno u Zagrebu održana izložba fotografija fotosofa sa prošlogodišnje Fotosofie.

Mraović koji je sudjelovao na Fotosofiji 9. i čije su slike bile dio izložbe u Zagrebu ističe kako tempo rada iziskuje vrlo zahtjevne i vremenski limitirane zadatke koji su polaznike znali ostaviti budne do jutarnjih sati, uz nastavak već sljedeći dan, ali navodi i to kako se kroz ovaj seminar stječu iskustva za cijeli život.

– Iznimno sam ponosan što sam bio među 15. odabranih za Fotosofiju 9. Ovo je jedno nezaboravno iskustvo, a znanje koje nam je prenio Hoyka stvorilo je jednu malu obitelj fotografa Fotosofije, kazao nam je Nikola Mraović.

Jubilarna 10. Fotosofia održat će se pod pokroviteljstvom Epsona i Raiffeisen banke u Termama Tuhelj od 21. do 28. lipnja. Niti na ovom seminaru neće izostati najatraktivniji dio – snimanje portreta celebrityja, teme čijoj su realizaciji pomogla mnoga poznata imena – Rene Bitorajac, Zuhra, Boris Mirković, Zoran Predin, Barbara Kolar, Maja Vučić i mnogi drugi. Ove godine Fotosofia će, među ostalima, ugostiti i frontmena legendarne beogradske grupe Električni orgazam Srđana Gojkovića-Gileta.

H.J.