Francuskinja koja je pala u ponor na Plitivicama izvan životne opasnosti

Francuska državljanka (23), koja je u ponedjeljak pala u ponor u Nacionalnom parku Plitvička jezera i teško se ozlijedila izvan je životne opasnosti, doznaje se iz riječke bolnice.

Liječnik Kazimir Juričić iz Jedinice intenzivnog liječenja u Kliničkom bolničkom centru Rijeka izjavio je da je 23-godišnja Francuskinja u ponedjeljak primljena u bolnicu te da je pri padu s visine zadobila višestruke prijelome vratne, grudne i lumbalne kralješnice te prijelom desne natkoljenice.

Nastavak ispod oglasa

Operacijom je saniran prijelom desne natkoljenice, a prijelomi kralješnice liječe se konzervativno, rekao je. Dodao je da je da je djevojka izvan životne opasnosti, opće stanje joj je relativno dobro i postupno se oporavlja.

Mlada Francuskinja je u ponedjeljak oko 11 sati tijekom obilaska u Nacionalnom parku Plitvička jezera izišla izvan ograđenog dijela vidikovca Okrugljak, izgubila ravnotežu i pala u ponor dubine 30 do 40 metara, nakon čega je kolima hitne pomoći prvo prebačena u Gosipć i zatim helikopterom u riječku bolnicu.

L.O./H