GOSPIĆ – Predsjednik ŽO HSLS-a Ličko-senjske županije Ante Franić održao je danas press konferenciju pod nazivom “Tko vodi gospodarstvo na području LSŽ?!”, na kojoj je prozvao čelnike Županije zbog stanja u gospodarstvu i posebno zamjenika župana Sanjina Rukavinu koji od 1.kolovoza ove godine funkciju zamjenika župana obnaša volonterski, dok profesionalno radi kao inspektor u Ministarstvu turizma. Prema Franiću nemoralno je to što Rukavina radi na dva radna mjesta, dok mladi sa fakultetom sjede kod kuće.
Osim navedenog Franić Rukavini zamjera i to što je na portalu Lika online dao izjavu kako će zapošljavanjem na mjesto inspektora olakšati financijsku situaciju u Županiji jer će plaću primati u Ministarstvu turizma, dok će Županija tim uštedjeti oko 500 tisuća kuna do kraja njegova mandata. Prema Franiću navedeno nije točno, jer će Rukavina i kao volonter na mjestu zamjenika župana primati mjesečnu naknadu u visi od oko 7.000 kuna.
– Nije mi jasno kako netko od 7-15 sati može obnašati funkciju inspektora i kažnjavati poduzetnike, a od 15-7 sati ujutro smišljati programe kako poticati gospodarstvo, zapitao se Franić.
Zbog svega iznesenog Franić je od Rukavine zatražio da podnese ostavku na mjesto dožupana za gospodarstvo, a županu Koliću uputio prijedlog da izabere savjetnika za gospodarstvo – osobu koja će se, prema Franiću, uhvatiti u koštac sa svim problemima.
L.O.