Franić uhvaćen u lažima i velikom poreznom dugu? Žena Hajnalka dobila poticaj od 113.830,50 kuna!

Prvi veliki poraz i udarac kampanji Ante Franića – totalno nepripremljen došao na sjednicu

Današnja sjednica povjerenstva za korupciju Ličko-senjske županije zapravo je razotkrila sav pokušaj politikantstva Ante Franića koji je otkriven upravo zato što su novinari bili nazočni. Vjerojatno je Franić mislio da vladajući  to neće dopustiti pa mu je propao još jedan pokušaj izazivanja afere. Da je izgubljen u vremenu i prostoru govori i činjenica da je na sjednicu došao potpuno nepripremljen, budući niti u materijalima nije poslao Program rada koji je trebao biti usvojen. Na taj je način Franić dokazao svoju aljkavost i nesposobnost kao i kad su mu zbog njegove nesposobnosti propale sve firme u njegovu vlasništvu. Takvu aljkavost i nesposobnost nismo očekivali i što je previše stvarno je previše. Ali Franiću je uvijek kriv netko drugi…

Nastavak ispod oglasa

Franić nije htio da dođe župan kako bi mogao manipulirati

Podcjenjivački odnos prema županu ličko-senjskom Milanu Koliću ogleda se u tome da Franić nije htio pozvati župana Kolića, a zapravo se razgovaralo o temama o kojima se treba čuti mišljenje župana. Na prijedlog Dragice Rajković (SDP) na sjednicu je pozvan župan. Župan je naglasio da je prekinuo sastanke koje je dogovorio i koji su bili u tijeku. Naglasio je da to ipak nije korektno da ga se trebalo zvati barem u petak.

Župan odgovorio na svako postavljeno pitanje, što je ražalostilo Franića

Župan je odgovorio na svako pitanje  o državnoj reviziji  gdje je županija dobila uvjetno  mišljenje i rok da se neke stavke isprave. Ispričao se vijećnicima, jer je najprije o reviziji trebao govoriti na slijedećoj skupštini, a ne na povjerenstvu, ali je ipak pristao ne dajući mogućnost Franiću i njegovim raznim spletkama.

Javne potrebe transparentne za što je županija proglašena najtransparentnijom

Nije Franić uspio i na javnim potrebama koje je župan prezentirao, a imalo informatički obrazovana osoba to je mogla vidjeti na za to određenim mjestima. Tako da su javne potrebe do zadnjeg ispoštovane, što je vidljivo i  u Narodnim novinama i izvršenju Proračuna. Županija je po transparentnosti koje su istraživale neovisne agencije zauzela  prvo mjesto.

Franić odbio potpisati dokument u kojem se tvrdi da ništa ne duguje poreznoj upravi

Sve je to jako, što je bilo vidljivo, zapanjilo Franića, a naročito kada je Dragica Rajković SDP  tražila minimum  poštenja članova vijeća na način da potpišu dokument da nisu dužni ništa poreznoj upravi naglašavajući da onaj tko ne poštuje državu ne može biti član Antikorupcijskog vijeća. Franić je istaknuo kako nije družan državi, ali je taj dokument odbio potpisati. Upravo takvo ponašanje Franića otvara brojne sumnje, jer kako neslužbeno doznajemo dužan je državi.

Navodno duguje, a žena dobiva 113.000 kuna poticaja!!! Je li to zakonito i moralno???

Navodno ovršene predmete auto i slično kupovao je njegov brat, a je li to moralno, nije na nama da sudimo. Nameće se pitanje kako je njegova žena mogla dobiti više od 113.000 kn poticaja, a on navodno duguje državi, prema nekim neslužbenim informacijama više od 200.000 kn? Sramota je to i Franića i onih koji su mu to omogućili. Duguješ državi, a ona ti daje 113.000 kuna poticaja.

Ne plaćaj državi, a ona će ti dati 113.000 kuna poticaja za nagradu

Navodno to nije kraj aferama i nepoštivanju zakona od strane Ante Franića i njegovim zloporabama položaja kao i kad je u ime povjerenstva govorio ovih dana što su mu zamjerili svi članovi povjerenstva. Vrijeme će pokazati najprije je li njegova supruga smjela dobiti poticaje ako postoji dug državi? Možda će Franić reći da je firma za poticaje na ženi Hajnaliki, ali potpredsjednik HSLS-a na nacionalnoj razini i predsjednik Antikorupcijskog vijeća i kandidat za župana to sebi ne bi smio dozvoliti da na takav način izigrava zakon i državu.

L.O.