Fumić: „ Zasučimo rukave i izgradimo bolje i ljepše Brinje“

Brinje – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, danas je u Općini Brinje započela dvodnevna manifestacija proslave Dana Općine Brinje i Blagdan Velike Gospe, kojoj su nazočili brojni uzvanici, kako iz gospodarskog tako i kulturnog, športskog i političkog života Ličko senjske županije, te susjednih općina i gradova. Nazočnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Brinja Davor Vičić koji je kazao da Dan Općine Brinje ove godine ne obilježava se najsjajnije, jer ekonomska kriza utječe i na njihovu općinu ali da je zadaća novog Općinskog vijeća, svekoliki razvoj OpćineBrinje i poboljšanje kvalitete življenja građana.

Nastavak ispod oglasa
Načelnik Zlatko Fumić
Načelnik Zlatko Fumić

Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić kazao je da se sa nekim rezultatima za sada ne može pohvaliti ali da je do sada obavio niz poslovnih razgovora vezanih za konkretne razvojne programe u Općini. Posebno je načelnik Fumić izdvojio tvrtku „ Millem“ koja je pokrenula izgradnju dva hotela gdje bi se zaposlilo oko 50 osoba, ali je dodao da je obavio i razgovore u svim Mjesnim odborima te da može reći, da kad je u pitanju infrastruktura da je prije nekoliko dana puštena voda za Gornju Kamenicu, a rade se projekti za Brinjsku Kamenicu. Postavljena je vanjska rasvjeta u Žutoj Lokvi, Šebaljima, Križpolju, Gornjim Lipicama. U rujnu započinjemo sa poslovima popravka i asfaltiranja cesta, i to po prioritetu cesta, u Letincu prema Vičićima i Rajkovićima, cesta u Blažanima…iako moram naglasiti da financijska situacija nije baš blistava ali svaka kuna koju skupimo od komunalne naknade bit će vraćena natrag kroz izgradnju infrastrukture, kazao je načelnik Fumić te  na kraju pozvao da svi stave glave skupa, da svi zajedno zasuču rukave i da izgrade bolje i lijepše Brinje.

dožupanica Ivana Tomaš
dožupanica Ivana Tomaš

Čestitajući u svoje osobno ime i u ime župana Ličko senjskog Milana Kolića Dan Općine, dožupanica ličko senjska Ivana Tomaš istaknula je da poljoprivreda, turizam, prerađivačka i drvna industrija su područja na koja će svi morati staviti naglasak, a početkom radova na energetskom sustavu Gusić-Senj II. potaknut će se rad svih poduzetnika i obrtnika sa ovih prostora i to na višegodišnje razdoblje. Daljnjim ulaganjem u razvoj poslovnih zona te njihovo stavljanje u funkciju uz ostvarenje žile kucavice ovoga kraja, početka i dovršetka izgradnje auto ceste Žuta Lokva – Rijeka, jamči se ostanak ljudi na ovim prostorima ali i dolazak novih investitora a time i povratak brojnih obitelji kao i opstanak ovdašnjih žitelja, kazala je dožupanica Ivana Tomaš.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Općine Zlatko Fumić i predsjednik Općinskog vijeća Brinja Davor Vičić uručili su javna priznanja Općine Brinje u obliku povelja i to: župnik vlč. Pejo Ivkić, Darko Draženović, Mile Kušanić, Stjepan Perlić, Dječji vrtić Tratinčica, Drvopromet Samaržija d.o.o., KUD Brinje, Planinarsko društvo Škamnica i Streličarski klub Brinje.

Nakon svečane sjednice načelnik Zlatko Fumić otvorio je izložbu radova Ružice Perković  – „Škatula za sve“.

U četvrtak u 10,00 polagožit će se vijenaci i zapaliti svijeće kod Spomen križa na groblju u Brinju, u 11,00 sati služit će se Sveta misa u crkvi Uznesenja BDM u Brinju, potom razgledavanje izložbe radova Ružice Perković, „Škatula za sve“    (Mala placa u Brinju), od 15,00 -17,00 sati razgledavanje kapele Presvetog Trojstva na starom gradu Sokolcu i Zbirke narodnog blaga Općine Brinje a u 18,00 sati je Procesija i sveta misa u crkvi Uznesenja BDM u Brinju. Od 20,00 sati nastupa KUD Lipovac iz Generalskog stola, KUD Ličko Lešće iz Ličkog Lešća u Vatrogasnom domu Brinje te od 21,00  sat nastup glazbenog sastava  Ritam noći na maloj placi u Brinju.

Dražen Prša