Razna medijska podvaljivanja o navodnom razmimoilaženju unutar članstva HSS-a Ličko senjske županije nakon izabira novog rukovodstva HSS-a sa novim predsjednikom Krešom Beljakom, opovrgnuo je i kategorički odbacio prvi čovjek ličko senjskog HSS-a Zlatko Fumić.
„HSS Ličko senjske županije dobro je posložena politička organizacija, i dajemo potpunu podršku novom rukovodstvu stranke na čelu sa predsjednikom Krešom Beljakom. Unutar HSS-a Ličko senjske županije nema nikakvih sukoba, no normalno je da ni svi mi nemamo isto mišljenje, ali nam je svima je zajednički cilj što jači HSS. Moram napomenuti da smo demokratska stranka pa tako i svatko može iskazati svoje mišljenje, ali ne na štetu HSS-a. Ja sam jedan od osnivača HSS-a na prostorima Ličko senjske županije, i za mene je HSS i grb HSS-a svetinja. Svoj rad posvetio sam stranci i nadam se da moje kolege iz cijele županije dijele moje mišljenje, a kad je riječ o novom predsjedniku imat će moju punu podršku, a nadam se i podršku cijele županijske organizacije HSS-a“ – kazao je Zlatko Fumić.
Dodao je da bez razlike što njega i gospodina Hrga veže prijateljstvo, njemu je ipak HSS svetinja i na prvom mjestu, pa se nada da su izabrali najbolje i da se okreću radu.
Očito je da u HSS-u Ličko Senjske županije postoje i neke nesuglasice, što javnost itekako zna, no da li je to tako Fumić odgovara:
„Na Glavnim odborima HSS-a, mi imamo svi jedinstven stav, međutim svjedok sam ovih dana da neki pokušavaju preko medija podmetnuti pomutnju u HSS-u, no na žalost to im neće uspjeti. Volio bi da se svako iz HSS-a izjasni javno ako ima nešto protiv mog rada i djelovanja, kao što je i moje načelo uvijek javnog istupanja. Da bi stranka dobro funkcionirala, prvenstveno moramo imati zajednički rad, no normalno je da negdje rad funkcionira bolje a negdje manje bolje. Ako samo uzmete našu matičnu organizaciju HSS-a u Brinju i zadnje izbore, i podatak da imamo 60 i nešto članova, mi smo dobili oko 1000 glasova, i ne treba zaboraviti da je Marijana Petir ovdje u Brinju imala treći najbolji rezultat u Hrvatskoj, onda vam je jasna snaga koju imamo.. Zadovoljni smo i županijskim rezultatima, jer su sve bolji i bolji, za što mi je osobno i bivši predsjednik HSS-a rekao da zaista vidi veliki prostor za jačanje HSS-a, kako s mojim dolaskom na čelo Županijskog HSS-a, a i punu podršku dao i novo izabrani predsjednik Krešo Beljak. HSS Ličko senjske županije, kako i do sada, najveću pozornost posvetit će razvoju gospodarstva i privredi, što konkretno mislim na turizam i poljoprivredu, jer sam uvjeren da u poljoprivredi imamo veliku šansu samo treba ljudima osigurati tržište“ kazao je predsjednik ŽO HSS-a Ličko senjske županije.
Dražen Prša