Gačanka Sanja – najljubaznija gospođa svijeta!

Gačanka Sanja Burić, gdje god da se pojavi, plijeni svojom pojavom i svojom osobenošću. Tako je bilo i na proteklom izboru za „Mrs.Universe 2012. u Rusiji, kada je proglašena i osvojila lentu najljubaznije gospođe svijeta.

U Rusiji ( Rostov on Don) u razdoblju od 5.-13.8.2012. održan je izbor za Mrs. Universe 2012 . na kojem je sudjelovalo 30 predstavnica zemalja cijelog svijeta između kojih i Hrvatska ,koju je predstavljala naša 34-godišnja sugrađanka Sanja Burić, supruga ,majka troje djece , zaposlena u obiteljskoj tvrtci kao računovotkinja,te volonterka SoS -Dječjeg sela Hrvatska . Prvo mjesto na izboru osvojila je Columbija 2. USA 3. Kenija 4. Bugarska 5. Južna Afrika.

Nastavak ispod oglasa

Djevojke su odsjele u hotelu DON PLAZA -OSTOV pripremajući se za finalnu večer , te s uspjehom svladavale svakodnevne obveze koje su sastavni dio natjecanja, kao npr.: konferencija za novinare, snimanja, interviewi, koreografije, te izlaganja na engleskom jeziku na temu : “Napuštena i zlostavljana djeca , kao i “Položaj žena u društvu (u državi i svijetu)”

Sa zadovoljstvom mogu izraziti da sam presretna što sam sudjelovala na ovom izboru kao finalistica i prestavnica svoje države i rodnog grada Otočca. Ovo je bilo jedno nezaboravno i zaista divno iskustvo. Družiti se 8 dana s 30 krasnih žena iz cijelog svijeta , upoznati njihovu kulturu , čuti njihova razmišljanja, njihov jezik ,vidjeti njihov način odjevanja i običaje, za mene je jedna bogata lekcija koju ću pamtiti za cijeli život .
Tjedan je protekao munjevito jer smo po cijeli dan imale obaveze ali bilo je jako dinamično i vrlo dirljivo. Ipak smo mi sve supruge,majke, poslovne žene ,žene koje drže do sebe ali i do onih kojima je pomoć neophodna a to su djeca i nemoćne osobe – kazala je gospođa Burić.

U 8 dana obišle su jako puno mjesta, što kulturnog, što društvenog sadržaja, prisustvovale su otvaranju klubova, golf-terena, posjetili gradonačelnika Rostova, Spa i Wellness centre, njih 5 odabrali su za reklamni spot novog Lexus G-Cabrio automobila . Na karaoke večeri ,gospođa Burić otpjevala je Hrvatsku himnu ( bez glazbe)čime je ipresionirala nazočne.

Još uvijek sam pod dojmom i drago mi je što sam osvojila titulu na ovo prestižnom izboru u svijetu , raduje me što su prepoznali moju osobnost i nagradili me. Osim toga stekla sam nova prijateljstva ,posebno s gospođama iz Malte, Guatemale, Dominikanske Republike, Mexika i Indije. Nadam se da ćemo ostati u kontaktu i zajedničim snagama pokušati osigurati svojoj djeci i unucima sretnu i sigurniju budućnost – ističe gđa.Burić.

Gospođa Burić zahvaljujem se udruzi “Gačanka ” na izrađenim suvenirima , Turističkoj zajednici Grada Otočca, Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac ,svojim kreatoricama gđici. Ivani Cvrlje i gđi. Slavici Čorak , g. Zoranu Jeliniću , te svojoj obitelji i prijateljima na pruženoj potpori i ljubavi .

Postignuti uspjeh gđe Sanje Burić nije samo njen osobni uspjeh, promotivnio je to uspjeh i dika kraja iz kojeg dolazi, iz kojeg potječe, kojega se ne srami, već kojim se ponosi – iz naše prelijepe regije Gacke.

Na ponos njoj i nama!

I.B.