Gačanske konopašice ponovno prvakinje države

0

Danas je u Gradu Otočcu u organizaciji „Gačanskih konopaša i Gačanskih konopašica“ održano Državno prvenstvo Republike Hrvatske u povlačenju konopa za žene i za muškarce.
Na turniru su nastupile ženske ekipe konopašica iz Škabrnje, Darde, Pridrage, Metkovića i Gačanske konopašice, dok su kod muških nastupili konopaši iz Pridrage sa dvije ekipe, Škabrnje, Darde, Matulja i Gačanski konopaši.
Nakon iznimno teških nadmetanja, sportskih nadmudrivanja, ipak su pobijedili najbolji, za što nitko nije imao prigovora niti riječi žalbe.
Gačanske konopašice ponovno su prvakinje države, s čim su obranile naslov prvakinja i time još jednom dokazale volju, želju i snagu duha, tijela i srca.
Kod muškaraca prvo mjesto osvojila je ekipa konopaša iz Matulja, drugo ekipa iz Pridrage te treće Gačanski konopaši.
Kod žena, treće mjesto osvojila je ekipa konopašica iz Pozla Gore-Metković, drugo ekipa iz Darde te prvo Gačanske konopašice.
„ Konopaški Savez Hrvatske izuzetno je zadovoljan našom organizacijom a kao domaćini i mi smo zadovoljni što smo obranili naslov prvakinja države, a posebno me raduje što su sve ekipe zadovoljne i pokazale jednu sreću, zadovoljstvo i zajedništvo, ipak je ovo samo sport. I prošle sam godine kazala da će prijelazni pehar ostati u Otočcu, Gackoj dolini, to se ostvarilo i što reći, najbolje smo, državne prvakinje. Hvala svima. „ – kazala je „ zvijezda vodilja“ – kapetanica Gačanskih konopašica Ivana Prpić.
Treba napomenuti da su se ovim Državnim prvenstvom Gačanski konopaši i Gačanske konopašice priključili akciji obnove vukovarskog vodotornja, tako da će prikupljena sredstva biti usmjerena na ovu humanitarnu akciju.
Dražen Prša