Naslovnica Tehnoklik Gase se i posljednji ATV otoci – Veliki dio Like ostat će...

Gase se i posljednji ATV otoci – Veliki dio Like ostat će bez TV signala

6

Analogni TV pretvarači male snage, njih 103, koji su ostali u radu nakon gašenja analogne televizije  5. listopada 2010., a koji služe za pokrivanje mjesta gdje nije moguće ostvariti prijam digitalnog signala HRT-a tzv. “Analogni otoci”, prestaju emitirati u rujnu 2011. godine.

Analogni odašiljači , tzv. analogni otoci se gase temeljem dinamičkog Plana OiV-a, a temeljem suglasnosti Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku i HAKOM-a. Središnji državni ured za e-Hrvatsku je zadužen za koordinaciju aktivnosti  prelaska na digitalno emitiranje sukladno Strategiji prelaska s analognog na digitalno emitiranje u RH.

Regija D6 – Bakovac Kosinjski, Baške Oštarije, Bjelolasica,

                    Blaževci, Bukov Vrh, Čanak, Desmerice, Doljani,

Donji Kosinj, Drežnica, Gornja Dobra, Hreljin,

Letinac, Ličko Petrovo Selo, Močile, Plemenitaš,

                    Vitunj, Vratnik II

Od 15.9.2011.  će prijam programa HRT-a na području analognih otoka u regiji D6 biti moguć samo satelitskim putem ili putem putem kabelskih ili  internetskih  (IPTV) mreža raznih operatora.

Hrvatska radiotelevizija , na područje cijele Hrvatske, pruža svojim gledateljima mogućnost  prijama svojih programa putem satelita Hot Bird 6 (orbitalna pozicija 13,0E).

“Gledateljima koji žive na područjima ATV otoka početkom ožujka poslali smo obavijest o gašenju analognih pretvarača na njihovom području  i pozvali ih da nam se jave kako bi im,  bez naknade,  poslali HRT SAT kartice, a koje će im, uz odgovarajuću satelitsku opremu, omogućiti nesmetan prijam programa  HRT-a putem satelita. ” – javili su nam u priopćenju iz HRT-a

Mnogi stanovnici “malih” zaseoka i sela ostati će bez TV signala, ali pretplatu će i dalje plaćati.

Lika Online

6 Komentari

  1. super, vjerojatno će ta područja bit oslobođena plaćanja HRT-ove pretplate? 🙂 ne vidim razloga čemu plaćati uslugu koju ne dobivaš… čista logika!

  2. Poslat će kartice za satelitsku a zašto ne i satelitske prijemnike i antenu,bitno da ljude na silu pljačkaju…

  3. Pa da, prijemnik je 700kn, antena 300, nosac 100 i jos dok dođe majstor to postavit izađe preko 1500 kn. Sramota!

  4. Pozivam sve ljude da ne plaćaju tv pretplatu,neka pošalju od bilježnika ovjerenu odjavu pretplate preporučeno poštom,da imaju dokaz da su odjavu zaprimili na HRT-u.I ubuduće ne puštajte HRT kontrolore u kuće ni stanove,jer u stan može ući samo onaj tko ima sudski nalog,tako ih samo pozdravite i rečete da ne posjedujete nikakav prijemnik i to je to…

Comments are closed.