Gastro tjedan NP Plitvička jezera traje još dva dana

Još dva dana traje Gastro tjedan NP Plitvička jezera. Kušati ondje vrhunske delicije načinjene po posebnoj recepturi i od domaćih sastojaka svakako je blagdan za nepce. Dodamo li  tome lošiju prognozu vremena za naredni tjedan, onda lijepo i sunčano vrijeme ovoga vikenda svakako valja iskoristiti malo drukčije. Osim neumornog „šaltanja“ daljinskog upravljača TV-prijemnika.

Već smo javljali kako su glavne uzdanice plitvičkog Gastro tjedna restorani hotela Grabovac, Borje i Korana. Sada se tome gurmanskom kolopletu pridružili i restorani hotela Jezero i Plitvice. Povodom Gastro tjedna restoran hotela Jezero ovoga vikenda u vremenu od 12 do 17 sati nudi dva posebna menija po cijenama od 100 i 105 kuna po osobi:

Nastavak ispod oglasa

 

Menu 1: 100 kuna Menu 2: 105 kuna
Grill rolice od škripavca i slanine Šareni rižoto sa svježim povrćem
Pileći file u umaku od limuna Punjena pastrva
Mozaik riža Zapečena palenta
Složena salata Zelena salata
Palačinke s domaćim pekmezom od šljiva Torta

 

Uz mnoge delicije restoran hotela Plitvice pozvao je goste na posebne „užance“. 

-Uživajte u kavi i specijalno napravljenoj torti od ličke base uz pogled kakav se pruža s terase lobby bara, na slapove u nacionalnom parku pa se uz šum vode, pjev ptica, mirise šume i puninu okusa ličkih specijaliteta tako lako prebaciti u neku drugu dimenziju, ispunjenu mirom i prirodom, a koja je daleko od ubrzane i stresne svakodnevice na koju smo navikli.

Torta od ličke base + Espresso 27 kn
Torta od ličke base + Macchiato 29 kn
Ovome se nema što dodati niti oduzeti.Život jer (ipak) jednokratna pojava i svaki trenutak valja nam što bolje iskoristiti. Ukoliko na Zemlji postoji raj stara je novost da je njegovo ime Plitvička jezera. Pri tome su tamošnje gastro-posebnosti samo dodatna motivacija za posjetom i atributi koje je nemoguće zaobići.


M. S./N. P.