GD Crvenog križa Gospić-ruka pomoći koja ne posustaje!

Na Banovini se neprestano mijenjaju timovi gradskih i općinskih društava Crvenog križa iz cijele Hrvatske. Kao u onoj staroj „u muci se poznaju junaci“ ovi ljudi su neprestano na dispoziciji tamošnjem stanovništvu. Bilo da je riječ o svakodnevnoj pripremi i podjeli hrane, ili distribuciji paketa humanitarne pomoći, ekipe Crvenog križa uvijek su tamo gdje je najteže.

Gradsko društvo Crvenog križa Gospić među prvima je pohitalo na postradala područja, dovozilo hranu i higijenske potrepštine, odjeću, obuću i pokrivače. Njihovi timovi volontera i profesionalaca su se redovno izmjenjivali i već postali poznati po svojem radu i strpljenju pri pružanju pomoći.

Nastavak ispod oglasa

Kako je trenutno stanje na terenu pitali smo direktora GD Crvenog križa Gospić Vladu Brkljačića.

-Prema odredbama Hrvatskog Crvenog križa na Banovini se neprestano izmjenjuju timovi iz cijele Hrvatske. Prema tome rasporedu jedan naš tim opet ide na teren sljedećega tjedna. U međuvremenu sakupljamo zalihe hrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće. Tako ćemo uz naš tim na Banovinu opet dostaviti humanitarnu pomoć. Kao i svakoga puta kada smo se ondje zaputili, naglašava Vlado Brkljačić.

L. O.