General Markač postaje Gospićanin

Kao i svake godine blagdan Svete Marije Magdalene, zaštitnice Grada Gospića, u znaku je mnoštva različitih sadržaja. Mnoga su događanja već upriličena, neki su sportski turniri pri kraju. U ponedjeljak, 20. srpnja u 20.30 sati Muzej Like Gospić predstavit će monografiju „Umjetnost Like“ u dvorani POU dr. Ante Starčević. Utorak, 21. srpnja bit će u znaku svečane sjednice Gradskog vijeća i dodjele javnih priznanja najuspješnijim udrugama, ustanovama, tvrtkama i pojedincima. Sjednica će se održati u dvorani kina „Korzo“ s početkom u 10 sati, kada će Grad Gospić dobiti novog počasnog građanina. Ovu laskavu titulu dobit će general Mladen Markač, prijatelj Gospića i Like koji je na ovim prostorima boravio u najžešćim bitkama Domovinskog rata, kao zapovjednik specijalnih postrojbi Policije. Istoga dna u 12.30 sati upriličit će se Svečano otvorenje objekta Hrvatske gorske službe spašavanja u Kaniži. Utorak će završiti Promenadnim koncertom Puhačkog orkestra grada Gospića, uz nastup Mažoretkinja Grada Gospića, gostujućim orkestrom i mažoretkinjama. Dogodit će se to na Trgu Stjepana Radića s početkom u 20.30 sati.
U srijedu, 22. srpnja 2015.godine na sami Dan Grada Gospića, sve će započeti odavanjem počasti poginuli hrvatskim braniteljima. Za 9.30 sati najavljeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Gradskom groblju, a nakon toga zajednički odlazak sudionika komemoracije u katedralu Navještenja blažene djevice Marije na Svetu misu. Nakon mise polaganje vijenaca i paljenje svijeća organizirat će se kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i kod biste prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu A. Stepinca. U večernjim satima Trg Stjepana Radića bit će od 20 sati u znaku kulturno etno-enogastronomska manifestacija „Gospić i prijatelji 2015.godine“ . Bit će to prigoda za kušati brojne delicije s područja Istre i Like, vidjeti nastupe folklornih društva iz Gospića, Ličkog Osika, Široke Kule, Donjeg Pazarišta, tamburaških orkestara Gospića i Ličkog Osika i gostiju iz KUD-a „Elizabeta“ iz Jalžabeta. Sve će ovo uveličati i nastup gradskog zbora „Vila Velebita“ iz Gospića.
Veliko finale dogodit će se od 22.30 sati kada će pozornica pripasti grupi „Colonia“. Indira i njezina ekipa već su gostovali u Gospiću i svakoga puta su s pozornice odaslali ogromnu količinu energije i dobrih vibracija. Nema sumnje da će tako biti i ovoga puta.

L. O.

Nastavak ispod oglasa