TRNOVAC – Dragovoljci Domovinskog rata iz Specijalne postrojbe Policije “Tigrovi“ iz Gospića ostali su povezani i nakon svršetka Domovinskog rata. U svojem objektu načinjenom dragovoljnim radom kod Trnovca sastaju se redovno, a Badnjak, Uskrs i Dan Domovinske zahvalnosti za njih su posebni dani. Predsjednik Udruge specijalaca Domovinskog rata „Tigar“ Miroslav Cindirć ističe kako 60 članova ove udruge povezuju one nevidljive spone prijateljstva stasale tijekom najtežih ratnih dana. U sklopu njihovog objekta sagradili su i kapelicu. Ondje su istaknute fotografije 12 poginulih „Tigrova“, prijatelja koji su poginuli tijekom rata poklonivši Domovini svoju mladost. „Tigrove“ je danas posjetio general Mladen Markač, jedna od legendi obrane Hrvatske. Nakon što se pozdravio s nekadašnjim suborcima general Markač se u kapelici poklonio uspomeni na poginule specijalce.

Nakon razmjene čestitki za Božićne blagdane general se fotografirao s okupljenim prijateljima koji su mu predali darove, uspomene na ovaj susret.
General Markač nije krio zadovoljstvo što se na Badnjak našao u Lici.
-Svako je ratište bilo teško, ali držati Velebitske visove krcate minskim poljima, to su mogli samo najhrabriji. Drago mi što sam danas ovdje, ovdje sam s prijateljima. Toliko smo toga zajedničkog prošli da bi bilo nemoguće zaboraviti te dane. To je nešto što se ne zaboravlja i čega se svatko od nas treba sjećati s ponosom, istaknuo je general Markač.
Badnjak u Trnovcu protekao je u odličnom raspoloženju. Pastrvu je pekao predsjednik udruge Cindre, „vegetirao“ ju je Joso Šareni, a svi su uživali u deliciji kakvu je teško naći u klasičnom restoranu. Među specijalcima su se našli mnogi Gospićani koji nisu tijekom rata bili u Policiji. Jednostavno su željeli doći i stisnuti ruku čovjeku koji je svojom čašću i poštenjem, uz generala Antu Gotovinu, dokazao ispravnost Domovinskog rata.

M. S.