GLASAJ za „Moju zelenu zonu“ Grada Otočca

Od danas se i službeno može glasati za najbolje projekte, odnosno za one projekte koji su ušli u finale natječaja inovativnih poduzetničkih ideja koje zaslužuju priliku za potporu i razvoj projekta u okviru projekta Moj Zaba Start u tri natječaja: Moja zelena zona, Moja prilika i Moja kreativna crta.

U finale je ušao i projekt Grada Otočca „Interpretacijsko-komunikacijski centar kulturno povijesne baštine i biološke raznolikosti Gacke doline“.

Nastavak ispod oglasa

Zagrebačka banka dodjeljuje financijske potpore najboljim poduzetničkim idejama i konceptima, pri čemu se potpora u iznosu od 99.000 kn dodjeljuje na temelju rezultata javnog glasanja organiziranog putem Interneta. Potpora, odnosno glas projektu Grada Otočca može se dati na internetskim stranicama www.mojzabastart.hr u kategoriji Moja zelena zona na način da se klikne na gumb GLASAJ, za projekt Grada Otočca „Interpretacijsko-komunikacijski centar kulturno povijesne baštine i biološke raznolikosti Gacke doline“.

Svako može glasati jednim glasom u svakoj kategoriji i to na tri načina, putem elektronske pošte, Facebooka ili Google+.

Projekt Grada Otočca „Interpretacijsko-komunikacijski centar kulturno povijesne baštine i biološke raznolikosti Gacke doline“ uvršten je među finaliste zbog origilnalnosti i značenja.

Jasna je težnja za osnivanjem centra kao ishodišne točke  za sve informacije o rijeci GACKI kao primarnoj atrakciji, kulturno povijesnoj baštini te očuvanom bogastvu biološke raznolikosti.

Ulaganjem u promociju kulture i bioraznolikosti otvara se mogućnost dodatnih zapošljavanja i plasmana proizvoda s lokalnog područja (poljoprivredni proizvodi, rukotvorine) na tržište i ponuda turistima. Interpretacijsko-komunikacijski centar u Gackoj bio bi prvi takav centar izgrađen izvan nacionalnih parkova u Hrvatskoj, a svojim bi radom pridonosio obogaćivanju turističke i ekoponude, održavanju prirode i razvoju Ličko-senjske županije koja je najveća i najnerazvijenija županija u zemlji. Projekt predstavlja nastavak započetih aktivnosti na tom području te objedinjavanje niza postojećih inicijativa u jednu integriranu strategiju s ciljem razvijanja i pozicioniranja Gacke kao jedinstvene destinacije ruralnog, ekološkog i kulturnog turizma na području regije.

Glasovanje za finaliste natječaja trajat će do 6.ožujka, nakon čega će se glasovi zbrajati te će se iznos od 99.000 kn raspodijeliti trima Projektima – iz svake kategorije onom s najvećim brojem glasova.

D.Prša