U Gackom pučkom učilištu Otočac održana je sjednica GO HDZ Otočac na kojoj su izabrani  predsjednici i tajnici formiranih Odbora za proučavanje pojedinih područja GO HDZ-a Otočca.

Nazočnima se obratio predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić koji je kazao da je ovo nastavak kontinuiranog rada HDZ u Otočcu te da sadašnje stanje u gradu Otočcu ali i u Hrvatskoj nije onakvo kakvo bi trebalo biti. Mi smo izgubili izbore u gradu Otočcu, što izgubili, što zahvaljujući prebjezima, ali to nije razlog da ne nastavimo borbu kako bi u što skorije vrijeme u Otočcu život bio što bolji. Jedini cilj ovoga HDZ-a je ujedinjavanje a ne razjedinjavanje, okupljanje oko zajedničkih ideja, i da građanima, obrtnicima, poduzetnicima, ponudimo izlaz iz ove teške situacije. Sav ovaj naš posao usmjeren je jednom cilju, da najkasnije kroz godinu dana napravimo sve da kroz ove odbore napravimo programe, da pomognemo ljudima u izradi projekata, i da spremni konkuriramo prema EU sredstvima. Ovo što sad radi Vlada ali i naša lokalna samouprava nije u redu, jedino moram pohvaliti Grad Senj koji je jedini u našoj županiji većim djelom povukao sredstva iz fondova EU. Drugi gradovi i općine ništa. Želim da Grad Otočac pod našim vodstvom bude grad koji će često biti na listama konkurentnosti za kandidiranje u EU fondove za povlačenje sredstava. Problem je u cijeloj državi, ali nije u redu da se samo kaže ne valja, nemamo sredstava, treba trebamo težiti uvođenju promjena,  kao što i mi večeras činimo a sve sa ciljem poboljšanja trenutačnog stanja, kazao je Predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić.

Za predsjednika Odbora za branitelje izabran je Davor Peitel, za tajnicu Meri Sladović.

Za predsjednika Odbora za gospodarstvo, obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo i razvoj izabran je Dražen Draženović, za tajnicu Anita Varžak te za članove Vlado Tomaić, Ivan Brajković-Volan, Mladen Cvitković-Majstorina, Ivanka Jerković, Ivan Banić-Majsić, Dražen Atalić, Andreja Bogdanić, Josip Orešković-Ćamar, Petar Bukovac.

Za predsjednika Odbora za zdravstvo i socijalna pitanja Ivan Miletić za tajnicu Nada Rogić, te za članove Ivana Krpan, Jelena Jergović i Dijana Kostelac.

Predsjednik Odbora za umirovljenike je Ivan Bakarić.

Za predsjednicu Odbora za turizam i EU fondove imenovana je Vlatka Ružić. Predsjednik Odbora za znanost i obrazovanje je Branislav Šutić, tajnik Renata Hodak, članovi Ivan Vidmar, Željko Prša, Katarina Ostović Cvitković, Vera Atalić, Josipa Rončević, Petra Burić i Vlatka Ružić.

Predsjednik Odbora za komunalnu infrastrukturu, urbanizam i graditeljstvo je Marinko Kazda a tajnik Mario Jergović. Predsjednik Odbora za ekologiju, zaštitu okoliša i šumarstvo je Mirko Kostelac-Brko, tajnik Marko Žubrinić a članovi su Marijan Orešković, Željko Malčić, Ivica Grahovac.

PZa predsjednika Odbora za šport imenovan je Milan Grahovac – Milić za tajnika Ivica Orešković-Furti, za članove Željko Kranjčević-Voćko, Dražen Sladović-Bela, Hrvoje Devčić, Milan Banić, Ivica Sušić i Nenad Levar.

Predsjednica Odbora za kulturu je Nada Avsec a tajnica Verica Dasović. Predsjednica Odbora za udruge je Dragica Rogić a tajnik Hrvoje Ostović. Za predsjednika Odbora za poljoprivredu i zadruge imenovan je Nikola Matasić.

Dražen Prša