GO HDZ Otočac prekida kampanju i uključuje se u pomoć Slavoniji

Predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić sa suradnicima održao je danas tiskovnu konferenciju na kojoj je u uvodnom govoru istaknuo da se HDZ pripremila za EU izbore, ali kako je u Slavoniji došlo do situacije kojoj se nitko nije nadao, želi pokazati solidarnost sa onima kojima je najteže te prekida kampanjom HDZ-a po Ograncima ali koristi punktove po ograncima preko kojih će provoditi humanitarnu akciju i prikupljati pomoć za stradale u poplavama u Slavoniji.
„Zaustavljamo kampanju koja je bila organizirana po punktovima, po gradu, i stavljamo se u funkciju humanitarne akcije pomoći stradalima u Slavoniji. Akciju će voditi naši Odbori, kordinator akcije će biti predsjednik Ogranka branitelja umirovljeni pukovnik Davor Peitel i njegova tajnica Meri Sladović“ – kazao je Branislav Šutić.
Koordinator akcije, umirovljeni pukovnik HV Davor Peitel istaknuo je da kako su 1990-91. godine stupili u obranu RH bez razlike na nacionalnost i vjeroispovijed te da će se tako i sada uključiti kroz Odbor za hrvatske branitelje HDZ-a u prikupljanje pomoći za postradale Slavonce. Uvijek su hrvatski branitelji bili ti koji prvi stupaju u bilo kakvu pomoć, bilo u prikupljanju donacija bilo u smislu volontiranja, istaknuo je Davor Peitel.
Predsjednik HDZ-ovog Odbora za umirovljenike Ivan Bakarić kazao je da manje riječi a više djela, te da elementarna nepogoda koja je zadesila Slavoniju ništa se ne razlikuje od onih 90-tih godina i da se zna kako je bilo teško i koliko je i svaka pomoć bila važna i dobro došla. HDZ se uključila na ovakav način da pomogne stradalima, stoga apeliram na sve građane, iako znam da se i u Otočcu teško živi, da oni koji mogu, koji imaju veliko srce da pomognu pa makar to bilo i sa malim stvarima, jer kad se skupi puno malih stvari, onda je to velika stvar, jer se ljudi osjećaju sigurnijima.
„Vežu nas velika poznanstva i prijateljstva sa ljudima iz područja koja su nastradala u poplavama, a Udruge su te koje već niz godina surađuju jedne s drugima, pa imam obavezu i želja mi je da se udruge u što većem broju uključe u pomoć i suradnju i doprinesu našim prijateljima kojima je zaista teško. Svaka naša pomoć dobro će doći našim prijateljima koji su u nevolji pa apeliram i pozivam sve udruge i sve one koji mogu i žele da se uključe u pomoć stradalima“ – kazala je predsjednica HDZ-ovog Odbora za udruge Dragica Rogić.
Predsjednik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Dražen Draženović kazao je da je bitno pomoći, koliko tko može, pogotovo da očekuje značajnu pomoć gospodarstvenika koji imaju širok krug poznanstava. Dodao je da očekuje pomoć gospodarstvenika putem logistike u vidu transporta i svatko tko želi slobodno ga mogu kontaktirati na mobitel 091 1771344.
Punkt:
Čoviće u Osnovnoj školi od srijede do petka od 18-21 sat, Sinac prostorije Centra četvrtak i petak 18-21 sat, Ličko Lešće Spomen dom od srijede do petka 18-21 sat, Prozor Osnovna škola srijeda i četvrtak od 18-21 sat, Švica Osnovna škola srijeda i četvrtak od 18-21 sat, Kuterevo Vatrogasni dom četvrtak i petak 18-21 sat, Kompolje Osnovna škola četvrtak i petak od 18-21 sat, Lipovlje Osnovna škola srijeda i petak od 18-21 sat, Grad Otočac dvorana Partizan srijeda, četvrtak i petak od 12-20 sati.
D.P.