Ilustracija

U protekla 24 sata (28. veljače/1. ožujka 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja Grada Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesna ozljeda.

Sumnjiči se da je u srijedu, 27. veljače ove godine oko 14 sati na autobusnom kolodvoru u Gospiću fizički napao 17-godišnjaka s područja Grada Gospića i nanio mu lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Mobilnom jedinicom prometne policije i inspektorima inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na autocesti A-1 na odmorištu Lički Osik, u smjeru sjevera, proveli pojačani nadzor prometa, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 27 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Otočca i Gospića.

Protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu

U Korenici pronađen ručni bacač raketa

Jučer je u Ponoru Koreničkom građanin pronašao ručni bacač raketa, koji je uz poduzimanje mjera sigurnosti od strane policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska uništen.

Zahvaljujemo građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, te da svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost, priopćeno je iz MUP-a.

L.O.