Gospić – 450.000 kuna za prijevoz srednjoškolaca

Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora

GOSPIĆ – Gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić i predstavnici autoprijevoznika Autotrans i Autoprijevoza Otočac potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja grada Gospića ukupne vrijednosti 450.000 kuna.
Iako bi troškove sufinanciranja prijevoza učenika trebalo pokrivati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, ove godine se to nije dogodilo. U cilju olakšavanja ionako teške financijske situacije roditeljima srednjoškolaca koji u školu idu izvan Gospića, Grad je iz proračuna osigurao ova sredstva pa će tako po učeniku plaćati između 400 i 800 kuna.

– Ovo je novac poreznih obveznika koje Grad Gospić daje direktno iz svog proračuna. Zbog toga je prijevoz za učenike besplatan. Bilo bi bolje za naš proračun da se ovaj dio servisira iz sredstava ministarstva. Nadam se da će u budućnosti prijevoz učenika financirati ministarstvo, ali u ovoj situaciji kada to nije moguće, školstvo, uz još neke aktivnosti, nam je prioritet, kazao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Krmpotić.

Nastavak ispod oglasa

U neformalnom dijelu druženja s novinarima zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić iznijela je podatke o asistentima u nastavi i produženom boravku za učenike na području grada.

– Ono što je ministarstvo trebalo financirati asistente, to još nije riješeno. Grad ima šest asistenata u nastavi, četiri u OŠ Gospić, druga dva u OŠ u Ličkom Osiku. Aplicirali smo za potrebe na području grada Gospića za osamnaest asistenata u nastavi. Nadamo se da će se to ubrzo riješiti i vidjeti hoće li grad Gospić “proći” kako bi djeca s poteškoćama imala osigurane asistente. Produženi boravak imamo već drugu godinu za redom u OŠ u Gospiću i ovu godinu u OŠ u Ličkom Osiku i za to smo na godišnjoj razini osigurali 200.000 kuna, kazala je zamjenica Grgurić istaknuvši kako je produženi boravak vrlo tražen među roditeljima jer djeca imaju osigurana tri obroka i učenje domaće zadaće uz prisustvo učitelja.

H.Jurković