Gospić dobio Specijalističku ordinaciju medicine rada i športa

0

U Gospiću je danas prigodnom svečanošću otvorena Specijalistička ordinacija medicine rada i športa. U ovaj projekt ukupno je utrošeno 1.4 milijuna kuna. Otvorenju su nazočili župan ličko-senjski Darko Milinović sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića Petar Radošević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, ravnateljica OB Gospić mr. sc. Sandra Čubelić i mnogi drugi. Ravnateljica Doma zdravlja Gospića Dubravka Jakšetić istaknula je kako je medicina rada i športa za Gospić od velikog značaja.

-Ovo nas čini još prepoznatljivijim, za život prihvatljivijim i za stanovništvo ugodnijim. Zdravlje je uvijek na prvom mjestu, jer zdrav čovjek je produktivan, a to su Gospićani uvijek prepoznavali i svaku kunu uloženu u zdravstvo odobravali. Medicina rada koju danas otvaramo opremljena je najnovijim medicinskim uređajima u koje je utrošeno 300 tisuća kuna, isto tako s 300 tisuća kuna uređen je u ovaj prostor.  Novac za obnovu i uređenje prostora je osiguran iz decentraliziranih sredstava. Zahvaljujem se županu Milinoviću na tome. Zahvaljujem se također i ravnateljici OB Gospić mr. sc. Sandri Čubelić na potpisanoj poslovnoj suradnji jer ćemo usluge biomedicinskog laboratorija za potrebe medicine rada i sporta, kao i usluge potrebnih specijalista koristiti na ovaj način. Sve ovo bez stručne osobe bilo bi suvišno jer ne liječe zidovi ili oprema, nego čovjek. Zato smo u specijalizaciju struke uložili 750 tisuća kuna iz vlastiti sredstava Doma zdravlja. S radošću pozdravljam Vlatku Devčić-Stilinović, dr. med., specijalisticu medicine rada i sporta jer ona je dio ovog našeg velikog događanja. Činimo sve za zdravu nam našu Liku, neka nam to bude na ponos i diku, kazala je ravnateljica Jakšetić.

Oglas

Sve nazočne je pozdravio i župan ličko-senjski Darko Milinović.

-Ovo je projekt Ličko-senjske županije zajedno sa Domom zdravlja Gospić. U ovaj projekt smo kroz decentralizirana sredstva uložili 1.4 milijuna kuna i kao župan ponosan sam da dobivamo još jedan standard zdravstvene usluge. Kad govorimo o zdravstvu, možemo reći da je OB Gospić jedna od najuspješnijih bolnica što se tiče poslovanja i sigurno bi sat vremena mogli nabrajati o novim metodama liječenja koje su u bolnicu uvedene u proteklih deset godina. Sjećamo se kad smo bili na pragu zatvaranja dijalize koju smo teškom mukom otvorili, i tu je županija pokazala sve ono što treba pokazivati prema svojim građanima. Čestitam na sredstvima koja ste uložili u kadar, čestitam i Vlatki, ona je mlada liječnica koja starta u novoj ambulanti. Uistinu sam ponosan, a županija će i dalje kroz proračun paziti na razvijanje zdravstva u Ličko-senjskoj županiji, rekao je župan Milinović.

Vlatka Devčić – Stilinović, dr. med, i specijalistica medicine rada otkriva nam kako su reakcije građana na otvorenje ove Specijalističke ordinacije vrlo pozitivne.

– Medicina rada i sporta je preventivna djelatnost u zdravstvu. Ovdje ćemo obavljati liječničke preglede za firme, radit će se ocjene radne sposobnosti, pregledi sportaša. Jako sam zadovoljna da nismo ostali bez medicine rada u našoj županiji. Sretna sam što sam dio ove lijepe priče. Idemo punom parom i dat ćemo sve od sebe da uđemo u ritam i da sve bude na što višoj razini, kazala je dr. Devčić – Stilinović.

Prostor nove ordinacije medicine rada i športa je blagoslovio gospićki župnik mons. Mile Čančar.

H.J./N.M.