Gospić dostojanstveno proslavio rođendan Nikole Tesle

Svijet ove godine obilježava 165. obljetnica rođenja Nikole Tesle, najpoznatijeg Ličanina kojemu se zbog mnoštva izuma i revolucije u elektro-tehnici i danas dive svi. Legenda kaže da se Nikola Tesla rodio jedne olujne srpanjske noć kada je nebo iznad Smiljana bilo okupanom svjetslošću stotina munja. U Gospiću večeras nije bilo munja, ali spektakularnig svjetla nije nesostajalo.

U Gospiću i Smiljanu priređena je  manifestacije pod nazivom „Tesla power od lights“. Obilježavanje Teslinog rođendana započelo je  kod njegova spomenika na istoimenom trgu, a nastavilo  se interaktivnim igrama svjetla  na Trgu Stjepana Radića. Uz laser show, atraktivne  svjetlosne efekte koji su prošarali nebo iznad Gospića, uz mnoštvo sadržaja i programa na glavnom gradskom trgu organizirane su  Interaktivne igre svjetla, laserska harfa, Svjetlosni labirint… 

Nastavak ispod oglasa

Dio programa večeras se odvijao i na Trgu Nikola Tesla uz promociju T-shirt   From Smiljan by ELFS , Traumatic Lights-led acro duo i Laser show, te u Atrij-u Kulturno-informativnog centra Gospić na  House party uz DJ Felver i DJ Ian Podley. Pod obojenim svjetlosnim snopovima bile su sve zgrade vezane za život Nikole Tesle u Gospiću, a vrata Memorijalnog centra u Smiljanu večeras su imala Open day. 

Dok su središnji gradski  trg večeras zaposjeli stariji Gospićani i djeca, Trg Nikole Tesle uz zgradu KiC-a bio je pretijesan da bi primio sve fanove elktronske glazbe pristigle i iz udaljenijih mjesta. Publiku su zabavljali velikani europske  elektronske glazbe, hrvatski DJ Felver, a iz Njemačke u Gospić je stigao Ian Pooley.  Party se  održao bez ograničenja, osim što su posjetitelji morali prilikom ulaza predočiti „covid putovnicu“, a ukoliko je  nisu imali, bili su testirani na ulazu na party brzim antigenskim testom koji  je Grad Gospić omogućio potpuno besplatno. Ni to nije omelo partyjanere da bi do dugo uz noć uživali uz modernu glazbu.

L.O.