Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda grad Gospić je jutros sa -4,5 stupnja C najhladniji u Hrvatskoj. U isto vrijeme Zavižan je mjerio +3 stupnja.

Vrijeme danas: naoblačenje, navečer na sjeveru i jačanje bure

U ponedjeljak ujutro u istočnoj Hrvatskoj mjestimice magla, koja se može i duže zadržati ili izdignuti u niski oblačni sloj. Zatim djelomice sunčano uz postupni porast naoblake, a krajem dana ponegdje je moguća i slaba kiša. Najniža temperatura od -3 do -1 °C.

U središnjoj Hrvatskoj nakon većinom vedre noći, tijekom ponedjeljka postupno naoblačenje, a moguće su i rijetke slabe oborine, uglavnom prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura od 6 do 9 °C. Ujutro mjestimice može biti magle, a mraz će biti slabiji nego u nedjelju jer se temperatura noću ne bi trebala spuštati ispod -4 °C.

Podjednako će ujutro biti i u gorskim predjelima, te unutrašnjosti Istre, a duž obale sjevernog Jadrana slab mraz pri tlu manje je vjerojatan. Danju umjereno do znatno oblačno uz slab vjetar, a navečer će zapuhati umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -1 °C,  a duž obale od 2 do 7 °C.

U Dalmaciji u početku većinom sunčano, u njezinoj unutrašnjosti ujutro uz slab mraz. Od sredine dana više oblaka, te mjestimice umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 13 do 17 °C.

Na jugu Hrvatske u ponedjeljak između 15 i 17 °C, ujutro većinom od 4 do 9 °C, u Konavlima uz slab mraz. Prevladavat će sunčano, u početku slaba bura, a zatim ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more.

L.O./DHMZ/HRT