Gospić i Otočac jutros najhladniji u Hrvatskoj

Foto:D.P./Arhiva

Današnja najniža temperatura zraka na postajama DHMZ-a (www.meteo.hr) bila je u Gospiću -6˚C, te u Bednji, Otočcu i Sinju -5˚C. Minusi su izmjereni diljem unutrašnjosti, osim na postaji Puntijarka, na Medvednici, gdje je već zapuhao jugozapadni vjetar pa se temperatura zraka nije spuštala ispod 1˚C, javlja HRT.
I ponegdje blizu mora je hladno – na pulskoj zračnoj luci, te u Pagu i Pločama +2, u Poreču +1˚C, a na zadarskoj zračnoj luci u Zemuniku najniža je temperatura zraka bila samo -1˚C. Istodobno se u primjerice Dubrovniku i Lastovu živa u termometrima nije spuštala ispod 10˚C, a na Palagruži čak 12. Osim minusa, u unutrašnjosti je Hrvatske česta i magla, koja mjestimice smanjuje vidljivost i na manje od 100 metara. Ponegdje ona može biti i dugotrajna.
Ipak, tijekom dana će prevladavati sunčano, osobito na Jadranu i vedro. Najviša temperatura zraka bit će većinom od 2 do 7, uz zadržavanje magle i malo niža, ali uz jugozapadnjak i viša, primjerice u Varaždinu vjerojatno i oko 10˚C. Na Jadranu uglavnom između 12 i 16˚C.

L.O./HRT

Nastavak ispod oglasa