Gospić i Smiljan ušli u pet najboljih za EDEN

Stari grad Zrinskih u središtu Čakovca ugostio je završnu prezentaciju hrvatskih finalista za Europsku destinaciju izvrsnosti EDEN. Uz Zagorje – bajku na dlanu, Grad Đakovo i Općinu Gorjani, Vukovar – Vučedol – Ilok i Ruralne Konavle, našli su se Smiljan i Gospić kao predstavnici Ličko-senjske županije. Njih je predstavio Ivan Radošević, direktor županijske turističke zajednice, koji ne krije zadovoljstvo ulaskom među pet najboljih.

„Kao jedan od pet finalista dobili smo mogućnost predstavljanja naše destinacije kao primjera dobre prakse na europskoj razini. Važno je istaknuti da se ulaskom u finale pridružujemo europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma. Nakon ovakvog vida promocije, uvijek slijedi i porast posjeta gostiju, osobito onih kojima je jedan od motiva dolaska kulturni turizam. Činjenica da su Smiljan i Gospić vezani uz život i rad Nikole Tesle, još je jedan snažan adut naše destinacije. Sljedeće godine nas očekuje i posebna prezentacija u Bruxellesu“, ističe direktor TZ Ličko-senjske županije.

Nastavak ispod oglasa

Projekt EDEN u suradnji s Europskom komisijom u Hrvatskoj provodi Hrvatska turistička zajednica, a ove godine tema je „Kulturni turizam“. Ovogodišnja titula pripala je destinaciji Vukovar – Vučedol – Ilok.