Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić je jutros ponovno bio najhladniji. U Gospiću je 7 sati izmjereno svega 2,0 stupnja C, dok je na inače puno hladnijem Zavižanu bilo 5,8 C.

Vrijeme danas i sutra će biti toplije, ali na kopnu tek nakon svježeg jutra, tijekom kojega je slab mraz pri tlu moguć uglavnom u gorju. Ponegdje će biti i kratkotrajne magle, zatim umjerene naoblake. Prema kraju subote slijedi zamjetnije naoblačenje, uz mogućnost pljuskova uz granicu sa Slovenijom, a tijekom oblačnije, vjetrovitije i svježije nedjelje kiše će opet biti u većem dijelu unutrašnjosti. U najvišem gorju navečer čak raste vjerojatnost i za snijeg.

I na Jadranu u petak i subotu pretežno sunčano, najprije uz buru i tramontanu, zatim opet jačanje juga, koje će u nedjelju ponovno biti većinom jako, a na sjevernom dijelu zamijenit će ga još jača bura. Pritom će u nedjelju biti čestih pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnog nevremena. Temperatura zraka u blagom porastu, posebice jutarnja, uz iznimku danju svježije nedjelje na sjevernom Jadranu, javlja Zoran Vakula za HRT.

L.O.