Gospić jutros najhladniji grad u Hrvatskoj

Prema službenim podacima Državnog hidro-meteorološkog zavoda Hrvatske Gospić je jutros u 7 sati bio najhladnije mjesto u Hrvatskoj. Živa u termometrima spustila se na -9.7 stupnjeva C.

U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ali uz čestu jutarnju maglu, ponegdje i dugotrajnu, osobito u Posavini. Jutarnja temperatura zraka oko -5 °C, a poslijepodnevna većinom između 3 i 5 °C.

Nastavak ispod oglasa

I u središnjoj Hrvatskoj hladno, često i maglovito jutro, ponegdje i prijepodne, uz najnižu temperaturu između -6 i -3 °C, a tijekom dana uglavnom djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu od 3 do 5 °C, u krajevima s dugotrajnom maglom i samo oko 0 °C.

Najhladnije jutro bit će u Gorskome kotaru i Lici, uz temperaturu uglavnom između -9 i -6 °C. Mjestimice će biti magle i niskih oblaka koji se mogu i dulje zadržati, a danju sunčana razdoblja o kojima će ovisiti najviša dnevna temperatura. Na sjevernom Jadranu i Istri barem djelomice sunčano, u unutrašnjosti Istre uz moguću maglu. Puhat će slaba do umjerena bura.

U Dalmaciji također mnogo sunčanog vremena, a mjestimične magle može biti u unutrašnjosti. Puhat će slaba do umjerena bura i istočnjak, uz malo valovito more. Jutarnja temperatura između 2 i 6 °C, u unutrašnjosti Dalmacije oko -2 °C, a najviša dnevna većinom od 8 do 11 °C.

Na jugu Hrvatske podjednako relativno stabilno vrijeme, uz slabu do umjerenu buru te sjeverozapadnjak prema otvorenom moru. Uz djelomice sunčano vrijeme najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 11 °C.

U nastavku tjedna vjetrovitije, uz oborine…

I u utorak jutro u kopnenom će području biti relativno hladno, uz mjestimičnu maglu. Danju djelomice sunčano uz porast naoblake, najprije u krajevima uz Jadran, pri čemu do kraja dana u gorju može biti slabog snijega, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije kiše. U srijedu oblačno s oborinama – u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom kiša, drugdje snijeg, koji će osobito u gorju stvarati novi snježni pokrivač. U istočnoj je Hrvatskoj moguća i kiša koja se smrzava na tlu. U četvrtak djelomično razvedravanje, ali u gorju će još u početku biti snijega.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, prema kraju dana uz povremenu kišu. U srijedu kiša ponegdje može biti i obilnija, a promjenljivo s povremenom mjestimičnom kišom nastavlja se i u drugoj polovini tjedna. U utorak će zapuhati jugo koje će u srijedu jačati, a na sjevernom dijelu okrenuti na buru, podno Velebita i jaku.

HRT/DHMZ