Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 16 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet: Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i 43-godišnjakom (oboje iz Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo  krivotvorenja znakova za obilježavanje robe, mjera i utega.

40-godišnjakinja se sumnjiči da je kao vlasnica obrta koji se bavi drvima dala izraditi neregistrirane popratnice i režijski čekić, čime se taj obrt služio u poslovanju tijekom 2017. godine do 13. studenog 2018. godine kao da je registriran i licenciran izvođač od Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, dok se 43-godišnjak sumnjiči da je kao zaposlenik tog obrta uporabio kao prave krivotvorene popratnice i režijski čekić. 

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Noću 31. kolovoza/1. rujna u Svetom Jurju, nepoznati počinitelj provalio je u zatvoreni i ograđeni prostor jednog poduzeća i otuđio hidraulični cjepač za drva, oštetivši 49-godišnjaka iz Senja.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O./PULS