Gospić – Milinović i Ostojić zajedno obilježili Dan borbe protiv nasilja nad ženama

2
Foto: Facebook

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. kada su na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene, a djelatnica suda teško ozlijeđena. Mato Oraškić tijekom sudskog ročišta ubio je svoju suprugu Gordanu, sutkinju Ljiljanu Hvalec i odvjetnicu Hajru Prohić.

U Gospiću je Dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen 23. rujna. Prepucavanja na relaciji Milinović-Ostojić nije ni danas nedostajalo.

Oglas

U svojoj izjavi ministar Milinović je upozorio kako je SDP-ov štand ovdje samo da bi iskoristio trenutak za predizbornu kampanju, dok je dok je štand HDZ-a na istome mjestu svake godine.

– Ne bih želio da se današnji dan kada se prisjećamo ozbiljne tragedije, na koju svaki dan trebamo upozoravati, svodi na političko prepucavanje. Zato ću sada otići na štand kolega iz HDZ-a. Trebali bismo upozoravati na obiteljsko nasilje, a ne pokušavati govoriti o tome da nasilnik može imati boju. Obiteljski nasilnik ne može imati boju, nema stranačkih nasilnika nego postoje ljudi koji rade kazneno djelo, a mi se moramo boriti protiv svakoga – kazao je Ostojić.

Nakon što je Ranko Ostojić s kolegama posjetio HDZ-ov štand na kojem su se dijelili baloni, upaljači i privjesci s logom “Stop nasilju!”, tako je i Milinović s kolegama posjetio SDP-ov gdje su mu mladi SDP-ovci darovali balzam za usnice i kemijsku olovku s SDP-ovim logom.

Lika Online