Gospić ne zaboravlja…

Mnogi građani Gospića poklonili su se večeras žrtvama Vukovara i Škabrnje. Ove gradove mučenike Gospićani nisu  zaboravili. Naglasio je to tijekom svete mise u katedrali Navještenja blažene djevice Marije preč. Marinko Miličević, biskupijski kancelar. Nakon mise kolona građana slila se prema spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Gospić koji je u Domovinskom ratu  nakon Vukovara bio najrazrušeniji hrvatski grad dostojno se poklonio nedužnim žrtvama. Oko spomenika svijeće su zapalili hrvatski dragovoljci, njihova djeca i unuci, staro i mlado. U ime Ličko-senjske županije svijeću je zapalio župan dr. Darko Milinović, a u ime Grada Gospića zamjenik gradonačelnika Ivan Tomljenović. Riječi molitve predvodio je gospićki župnik Mario Vazgeč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostor oko spomenika bio je večeras pretijesan da bi primio sve one koji su željeli na ovaj način izraziti pijetet prema žrtvama Vukovara i Škabrnje, gradova koji su na današnji dan zbrisani s lica Zemlje. Unatrag dvadeset i više godina u Gospiću su nakon mise u katedrali uvijek  bile formirane procesije koje su uz molitve išle prema najvećem gradskom trgu gdje se palilo 1 700 svijeća, koliko je žrtava imao Vukovar.

M.S.