Kao i svake godine, u Gospiću je jutros obilježen Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu VRO ‘Oluja’.

Program obilježavanja današnje svečanosti u organizaciji Udruge ratnih veterana 9. gbr. “Vukova” i kordinaciji braniteljskih udruga Grada Gospića započeo je služenjem svete mise u spomen na poginule i umrle pripadnike HV u VRO Oluja u Crkvi u Širokoj Kuli.

Svim stradalima u VRO ‘Oluja’ poklonila su se izaslanstva Ličko-senjske županije predvođena županom dr. Darkom Milinovićem, sve udruge proizašle iz Domovinskog rata sa područja Grada Gospića i predstavnici vojske.

Nakon toga uslijedilo je odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim pripadnicima HV u VRO Oluja na spomeniku na Ljubovu.

Odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule pripadnike HV i policije i civilne žrtve Grada Gospića te odavanje počasti prvom hrvatskom predsjedniku i Vrhovnom zapovjedniku OS RH dr. Franji Tuđmanu na spomenicima na Trgu Alojzija Stepinca u Gospiću, kao i odavanjem počasti za sve poginule pripadnike 9. GB Vukovi u VRO Oluja na spomen obilježju u Vojarni 9. GBR Vukovi u Gospiću završen je današnji program.

L.O.