Gospić – Obilježavanje dana Europskog broja 112

0

U povodu obilježavanja dana Europskog broja 112 u Kulturno informativnom centru u Gospiću su se sastali predstavnici svih žurnih službi Centra 112 s ličkog područja.

Čestitke i riječi pohvale uputili su i zapovjednik JVP Senj Zvonko Lončarić    i zapovjednik DVD Bag Karlobag  Zvone Bačić koji zbog vremenskih neprilika i velikog broja intervencija  nisu mogli nazočiti današnjem sastanku.

Oglas

Sve nazočne pozdravio je pročelnik PUZS Gospić Joso Živković i u svom govoru se prisjetio rada u zadnjih sedam godina od postojanja Područnog ureda za zaštitu i spašavanja Županijskog centra 112 Gospić.
Načelnik ŽC 112 Gospić Lavoslav Vukelić upoznao je nazočne s radom ŽC 112 Gospić, centar je u 2011.godini zaprimio  42 333 poziva,te su zabilježena 2936 događaja. Predstavnicima žurnih službi uputio je riječi zahvale na dosadašnjoj suradnji i naglasio da će suradnja  i dalje biti na visokom nivou , možemo reći i najbolja u Republici Hrvatskoj.
Ličko senjska županija ove vremenske neprilike dočekala je spremno. O stanju zimske službe nazočne su  upoznali  Ivan Starčević  i Natko Babić te su potvrđeni operativni postupci  u slučaju pružanja pomoći unesrećenim kada je potrebno sudjelovanje više službi.
Svi nazočni uputili su čestitke i riječi potpore žurnim službama, djelatnicima komunalnih poduzeća s područja Grada Senja i općine Karlobaga te djelatnicima HEP-a Elektolika Gospić koji ulažu velike napore da ublaže posljedice nevremena na području Podvelebitskog primorja
Nova TV dopisništvo Rijeka danas je nazočnim premijerno predstavila kratkometražni film o poplavama na području Kosinja.

Učenicima  drugog razreda OŠ dr Jure Turića  Gospić  predstavnici žurnih službi održali su predavanje o radu službi i telefonskim brojevima.

Lo