Gospić opet najhladniji, danas nam kalendarski počinje zima

Približavanjem kalendarske zime jutarnji mraz diljem Like ne popušta. S jutarnjih -7 stupnjeva C Gospić je opet najhladniji grad u Hrvatskoj. Tek koji stupanj više izmjereno je u NP Plitvička jezera. Dugoročne prognoze najavljuju jednako ili neznatno toplije vrijeme, uz pokoju kap kiše ili snježnu pahulju.
Na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorju umjereno do pretežno oblačno, a mjestimice su moguće i slabe oborine. U ostalim krajevima pretežno sunčano, oblačnije prijepodne u središnjim i istočnim krajevima gdje ujutro može biti i magle. Vjetar slab, a na Jadranu slaba do umjerena bura i istočnjak. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -2, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna između 0 i 4, na Jadranu od 7 do 11 °C.

Ne zaboravimo da danas u 16.58 sati počinje kalendarska zima na sjevernoj zemljinoj polutci, odnosno danas je zimski solsticij. Tako ćemo večeras imati najdulju noć u godini. Stari Ličani su za današnji dan kazivali:“Od danas je svaki dan duži za onol’ko kol’ko treba pivcu da skoči preko plota“!

Nastavak ispod oglasa

L. O./DHMZ