GOSPIĆ Otvorena izložba fotografija „Markacijom do pogleda“

U sklopu obilježavanja ožujka, mjeseca žena, večeras je u holu Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ u Gospiću otvorena izložba fotografija pod nazivom „Markacijom do pogleda“. Već sami naziv izložbe  sugerira kako je riječ o autoru, odnosno autorici, čiji učestali izleti u prirodu kroz foto-objektiv zaokružuju strast prema fotografijama s motivima prirode.

Nita Ratković mlada je učiteljica iz Ličkog Osika čija povezanost s Velebitom i fotografiranjem traje već dulji niz godina.

Nastavak ispod oglasa

-Fotografiranjem se bavim još od osnovne škole. Puno toga sam naučila u našem foto-klubu Gospić, a uz to svaki slobodan trenutak provodim u Velebitu. Zato su scene iz te mitske hrvatske planine glavni motivi na izloženim fotografijama. Na ovaj sam način spojila svoje dvije velike ljubavi, rekla nam je Nita uoči otvaranja izložbe.

U uvodnom dijelu izložbe govorila je ravnateljica POU Irena Peša koja je iskazala zadovoljstvo što je ova ustanova dopmaćin prve Nitine samostalne izložbe. Pasionirani fotograf  i nekadašnji tajnik foto-kluba Gospić Nikica Jelić dodao je kako je za uspjeh ove izložbe zaslužan Nitin senzibilitet za sve lijepo i posebno, što se očitava u izboru velebitskih  motiva. Tako je Nita prikazala neke od najatraktivnijih dijelova Velebita, lokalitete koji potvrđuju bezvremensku karakteristiku i osebujnost „hrvatskog Olimpa“. Izložbu je proglasila otvorenom zamjenica gradonačelnika Gospića Kristina Prša.

M.S./N.M.