Gospić – Otvorenje novog krila Osnovne škole «dr. Jure Turić»

GOSPIĆ – Osnovna škola «dr. Jure Turić» od ponedjeljka će ući u krug ovakvih ustanova koju učenici pohađaju u jednoj smjeni. Projekt dogradnje škole vrijedan 10.7 milijuna kuna financiran je udruženim sredstvima Zajma Svjetske banke, Državnog proračuna Republike Hrvatske i Grada Gospića. Obuhvaća dogradnju novog krila škole površine  1718,8 m2, sa 16 novih učionica, dizalom, stubištem, pomoćnim prostorijama, hodnicima, ulaznim holom i sanitarnim čvorom na svakoj etaži. Osim građevinskih radova novo krilo škole moderno je opremljeno, sa svom kabinetskom opremom i instrumentima za opremanje za osnovne glazbene škole.  Radove je u dogovorenom roku izvršilo poduzeće FENIX d.o.o. iz Slavonskog Broda

Osnovna škola Dr. Jure Turića Gospić ima 846 učenika odnosno 40 odjela u matičnoj i četiri područne škole. Matična škola koja je obuhvaćena projektom ima 828 učenika odnosno 35 razrednih odjela i trenutno radi u dvije smjene. Također se u matičnoj školi izvodi osnovna glazbena škola koja ima 56 učenika te je organiziran produženi boravak za 20 učenika.  OŠ «dr. Jure Turić»  zapošljava 98 djelatnika.

Nastavak ispod oglasa

Realizacijom ovog projekta škola prelazi u jedno smjenski rad koji omogućuje bolju i jednostavniju organizaciju nastave sukladno Pedagoškom standardu RH,  organizaciju rada Osnovne glazbene škole i produženog boravka, te kvalitetnije održavanje izvan nastavnih aktivnosti. Na prigodnoj svečanosti ovaj će projekt predati na uporabu učenicima i učiteljima potpredsjednik  Vlade RH mr. Darko Milinović,  a svečanom otvorenju pristustovat će i ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs.

M. S.