Mnoge su sportske ekipe, klubovi i reprezentacije uvijek zadovoljne uvjetima za sportske aktivnosti kakve im pruža Gospić. Nakon što su muške i ženske državne košarkaške  reprezentacije bile prošle godine u Gospiću na pripremama i bile iznimno zadovoljne s uvjetima rada, smještajem i hranom, a pogotovo ličkom klimom, ponovo su za pripreme odabrale Gospić.

Tako je u Gospiću trenutno muška reprezentacija U-18 koju trenira Milan Karakaš. Na pripremama je od danas pa do 25. kolovoza. Ženska seniorska reprezentacija koju trenira Stipe Bralić i ženska juniorska reprezentacija koju trenira Žana Lelas u Gospiću će biti od 28. kolovoza do 2. rujna.
Sve ove reprezentacije će biti smještene u hotelu Stara Lika.
Treba istaknuti da je trener ženske seniorske reprezentacije Stipe Bralić  koji je vrlo uspješno kroz četiri godine  uspješno ŽKK Gospić, osvojivši pri tome tri prvenstva, tri kupa i  dvije regionalne lige, dok je u juniorsku reprezentaciju  pozvana naša Gospićanka Lina Strilić koja je nakon pet godina treniranja i igranja za ŽKK Gospić, sada prešla igrati za KAŽL-Split.

L. O.