Gospić s -9 stupnjeva ponovno najhladniji u Hrvatskoj!

0

S izmjerenih -9 stupnjeva C Gospić je jutros u 8 sati bio najhladnije mjerno mjesto u Hrvatskoj. I dok je u isto vrijeme u Zagrebu izmjeren -1 C stupanj, na Zavižanu je temperatura bila u plusu 2 stupnja.

Vrijeme danas

Oglas

Vrijeme danas će pratiti biti u znaku juga, na kopnu ponegdje jugozapadnjak, a postupno će se od zapada naoblačiti te će do noći mjestimice na Jadranu biti i kiše. I dalje će naši krajevi biti pod utjecajem anticiklone, no ipak postupno sve slabijim. Pritom će se sa zapada s plitkom ciklonom približavati veća količina vlažnog zraka.

U istočnim će predjelima Hrvatske u noći i prijepodne petka biti magle i niske naoblake koja se ponegdje ponovno može zadržati veći dio dana. Jutro hladno kao i danas, a najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 1 do 6 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj temperatura zraka ovisit će o trajanju magle. Tako će najviše dnevne vrijednosti ponegdje biti samo malo više od 0 °C, a mjestimice temperatura, uz dosta sunca sredinom dana i poslijepodne, može porasti i do 8, 9 °C. Ujutro pak hladno s temperaturom između -8 i -4 °C.

Jutro će podjednako hladno biti i u gorskoj Hrvatskoj, gdje također može biti magle. Danju djelomice sunčano uz više oblaka poslijepodne i navečer. Zapuhat će jugozapadnjak te će temperatura ponegdje porasti i do desetak stupnjeva. Na sjevernom Jadranu također naoblačenje tijekom dana, navečer mjestimice i malo kiše, uz jugo.

U Dalmaciji će petak početi vedrinom, samo mjestimice u unutrašnjosti uz maglu. Od sredine dana porast naoblake, pri čemu će puhati jugo, koje će prema kraju dana jačati te će more biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 °C.

Podjednaka i na jugu Hrvatske, gdje će zapuhati jugo, koje će poslijepodne i navečer jačati, a uz to će oblaka u drugome dijelu dana biti više nego u prvome. Mjestimice može pasti i poneka kap kiše, posebno na otvorenome moru.

L.O./DHMZ