Smanjeni troškovi registriranja obrta

Ministarstvo poduzetništva i obrta izmjenama Zakona o obrtu donijelo je Odluku o utvrđivanju cijene obrtnice koja iznosi 200,00 kuna, a primjenjuje se od početka ove godine. No priči o obrtničkim olakšicama nije kraj jer fizička osoba oslobađa se plaćanja utvrđene cijene za izdavanje obrtnice tijekom 2014. godine.
Inače, do sada je trošak registriranja obrta ukupno iznosio 470,00 kuna, od čega je trošak za izdavanja obrtnice 200,00 kuna koji se za navedeni period ukida, a 270,00 kuna je administrativna pristojba za postupak registracije koja i nadalje ostaje.
Kako ističu u Udruženju obrtnika Gospić, plaćanja cijene obrtnice oslobođene su fizičke osobe koje otvaraju obrt na područjima posebne državne skrbi, brdsko planinskim područjima te otocima.
-Ovo pravo imaju i fizičke osobe navedene u programima zbrinjavanja kojih je potpisnik Ministarstvo s drugim ministarstvima i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje starije od 45 godina ili s najmanje 20 godina radnog staža i branitelji, kaže predsjednik UO Gospić, Marko Sokolić.

L.O.

Nastavak ispod oglasa