Gospićani na 26. Rusovom pohodu na Medvednicu

Planinarsko društvo „Želejzničar“ iz Gospića sudjeluje na još jednom popularnom planinarskom izletu. Tradicionalni Rusov pohod na Medvednicu priređuje se 26. put,  uz veliko sudjelovanje planinara iz cijele Hrvatske. Polazak iz Gospića kombi-busom ili osobnim automobilima u subotu, 21. travnja u 6 sati od parkirališta preko puta Kapelice sv. Ivana Nepomuka Gospić.

U 9 sati dolazak na parkiralište na početku sljemenske ceste kod potoka Bliznec i info punkta Parka prirode „Medvendnica“ – gdje čeka piće dobrodošlice organizatora. Prijavljivanje organizatoru uz uplatu 15 kn kotizacije. U 9,30 polazak s Info punkta do odmorišta Njivice (prva KT) i dalje do Pl. doma na Hunjki KT 2 gdje  organizatori časte s čajem i domaćim kolačima. U 11,30  polazak od Hunjke preko tornja Sljemena  do Planinarskog doma „Runolist“ gdje je organizirana planinarska zabava sa živom glazbom uz bogatu ponudu raznih jela i pića. Oko 17 sati polazak kombi-busom za Gospić, ukoliko se odlučimo za jednodnevni izlet. Ukoliko se većina planinara odluči za dvodnevni izlet, noći se u planinarskoj kući „Risova jazbina“ (50 kn noćenje) – 30 min hoda od Runolista.

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju, 22. travnja od 17 sati iz Podsuseda povratak u Gospić

U slučaju kiše dvodnevni izlet otpada. Oni koji žele na dvodnevni izlet imaju pravo prvenstva za prijevoz kombijem. Vođa puta  je Tomislav Čanić, a akontacija za prijevoz iznosi 120 kuna po planinaru. Svi planinari idu na osobnu odgovornost i moraju biti fizički dobro pripremljeni, posebno ako idu na dvodnevni izlet. Od opreme treba imati gojzerice, jaknu, ruksak s hranom i vodom za turu drugog dana. Planinarski  domovi su dobro snebdjeveni, pa nije potrebno nositi velike količine vlastite hrane.

P.D./M. S.