„Održana je još jedna izuzetno uspješna akcija darivanja krvi na kojoj je bilo 112 darivatelja. S obzirom na trenutnu situaciju darivatelji su još jednom pokazali veliko srce. Stoga Gradsko društvo Crvenog križa Gospić još jednom  zahvaljuje svima na ovakvom odazivu i pokazanj solidarnosti“.

Ove riječi je javnosti danas uputio Vlado Brkljačić, direktor GD Crvenog križa Gospić. Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u Gospiću tijekom dva dana kako se ne bi stvorila gužva i na taj način smanjila opasnost od širenja koronavirusa. Gradsko društvo Crvenog križa Gospić i riječki Odjel za transfuziju održali su ovu akciju u Kulturno-informativnom centru Gospić. Bila je to planirana, redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, prva organizirana  u 2020. godini. 

Treba naglasiti kako je  lani u normalnim uvjetima u prvoj akciji sakupljeno 119 doza. U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Ličko-senjske županije  volonteri Crvenog križa Gospić redovno obilaze i kontaktiraju građane starije od 65 godina, posebno one koji su zbog zdravstveniog stanja u samoizolaciji.

L.O.