Gospićani s rekordima ponovno načinili „nered“

ĐURĐEVAC –  Powerlifting klub „Rux“ iz Gospića vratio se jučer s još jednog državnog natjecanja. U  Đurđevac je pošlo   9 članova, 6 dečki i 3 djevojke.  Devet članova kluba donijeli su  doma devet odličja!!! Već smo navikli da snažni  Ličani i Ličanke „metu“ sve pred sobom,  ali ovoga su puta doista načini pomutnju na natjecanju. Okušali su se u natjecanjima  tehnika bench press i  tzv. mrtvom dizanju. Antonela Perković je osvojila 1. mjesto u kategoriji do 52 kg za juniorke jer je u bench pressu (ili u  tehnici   potisku  s klupe)  podigla 42.5 kg.  U istoj tehnici  Nikolina Grbac je u kategoriji do  63 kg juniorki podigla 55 kg  i tako zauzela 2. mjesto.  Katarina Župan je u kategoriji do 72 kg open nastupila  u obje discipline.  U benchu je podigla 37.5 kg, što je bilo dovoljno za 1. mjesto, a u mrtvom dizanju je podigla nevjerojatnih  112.5 kg i osvojila 1. mjesto. Najmlađi  član „Rux“-a Antonijo Jelinić-Ćiban  je podizanjem 90 kg u benchu, u kategoriji kadeta  teških do 59 kg, osvojio   1. mjesto  i postavio novi državni  rekord. Novi državni rekord postavio je i Mario Jovanović u kategoriji 74 kg junior jer je u benchu  podigao 138 kg.  Hrvoje Rogić priča je za sebe jer je u kategoriji junior do 83 kg postavio  novi državni rekord u benchu jer je podigao  čak 153 kg  i proglašen je apsolutnim pobjednikom u juniorskoj kategoriji. U kategoriji do 120 kg Ante Buneta zauzeo je 2. mjesto u  bench pressu  jer je podigao impresivnih 180 kg. U istoj je tehnici također izvrsni Alen Borčić u kategoriji open do 105 kg osvojio 2. mjesto jer je podigao  172.5 kg.

Na ovom je natjecanju predsjednik kluba Marijo Rukavina-Rux imao ponešto složan scenarij priprema jer se inače  natječe u kategoriji open do 105 kg, gdje drži hrvatski  rekord s benchom od impresivnih  195 kg. Za ovo natjecanje Marijo  je skidao oko 13 kilograma da bi ušao u kategoriju do 93 kg i pokušao srušiti državni rekord  od 185 kg. Marijo ne bi bio Rux da u svemu nije uspio pa taj rekord nakon ovoga vikenda njegovom zaslugom iznosi čak 191 kg!!! Tako je Marijo Rukavina danas  dvostruki državni rekorder  u dvije različite kategorije, a ujedno je i   apsolutni pobjednik s najvećim benchom na tom natjecanju.

Nastavak ispod oglasa

Powerlifting klub „Rux“ će 30. kolovoza po prvi puta biti domaćin jednog ovakvog natjecanja. Održat će se u restoranu „Prašina“ u Gospiću kada će predsjednik kluba Marijo Rukavina nastojati  oboriti i treći državni rekord u kategoriji do 120 kg koji trenutno iznosi 205 kg. Treba vjerovati da  će cijela ekipa Ruxa na domaćem terenu  oboriti još poneki rekord.

H.J.