Čim su nastale prve štete od potresa na Banovini, od utorka se na terenu nalaze timovi Gradskog društva Crvenog križa Gospić. Sa sobom su odmah povezli i kombi pun humanitarne pomoći unesrećenim ljudima. Pošiljke se na teren iz Gospića upućuju svakodnevno, o čemu nam je više rekao direktor GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić.

-I na Novu godinu krenula je nova pošiljka pomoći iz Crvenog križa Gospić na područje pogođeno potresom. Želimo zahvaliti građanima Gospića i Perušića na velikim donacijama koje će kontinuirano biti dostavljane potrebitima. Na području Petrinje od prvog dana naši su volonteri na terenu i po 15 sati dnevno, pomažu ugroženom stanovništvu. Sutra kreću i novi volonteri u Petrinju i Glinu. Nova pošiljka će opet sadržavati hranu, higijenske potrepštine, dječju hranu i pelene. Treba reći da naši timovi na terenu rade sve što se od njih zahtjeva. Najviše rade na raspoređivanju humanitarne pomoći koju našim vozilom distribuiraju na teren pa pomoć dolazi onima kojima najviše treba, rekao nam je Vlado Brkljačić.

Doznajemo kako sutra za Petrinju i Glinu kreće novi humanitarni tim iz Gospića. Kako i uvijek do sada na teren neće doći praznih ruku, a humanitarnu pomoć će inače iz Gospića nastaviti distribuirati u porušene dijelove ovih dvaju gradova i okolnih naselja.

L. O.