Teško je objasniti razloge zbog kojih normalan čovjek može lažno prijaviti tešku nesreću, znajući da će na noge bez razloga dići sve interventne službe. Hir, obijest, zloba ili neki treći, samo njemu poznati razlozi natjerali su Gospićanina J. L. (50) da nazove Centar 112 i prijavi strašnu nesreću, doznaje Jutarnji list.

– On je 5. ožujka prošle godine oko 23 sata nadležnim službama prijavio da je u mjestu Klanac snijeg zatrpao vozilo u kojemu se tada nalazio njegov brat Ž.L. i poznanik L.Š. Na mjesto prijavljenog događaja je odmah upućen tim Hitne medicinske pomoći kao i policijska ophodnja iz Gospića, no dolaskom do opisanog mjesta shvatili su da srećom nije stradao nitko, ali nažalost, da su bez ikakvog razloga izlazili na intervenciju. Općinsko državno odvjetništvo je zbog toga protiv počinitelja podiglo optužnicu kojom ga terete za kazneno djelo lažne uzbune, piše Jutarnji.

J.L.-a su nakon događaja uhitili, međutim u policiji im nije želio objasniti zašto je to napravio već se branio šutnjom. Ispitan je njegov prijatelj M. S. koji je svemu svjedočio. Kod njega u gostima, naime, tada je bio J.L., ali i dvojica nesuđenih stradalnika. Kaže da je ovaj samo u jednom trenutku rekao kako će pozvati policiju i hitnu i prijaviti im da je drugu dvojicu zatrpao snijeg s krova, te otišao izvan kuće s mobitelom u ruci. Vratio se u kuću nakon što je to učinio bez da je ikome dao neko suvislo objašnjenje. Takav slijed potvrdila je i lažna žrtva nesreće L.Š, dok je policajka iz Gospića ispričala kako su zaprimili paničnu dojavu o zatrpavanju snijegom.