Ove subote u Bjeljini (BiH) održano je najjače  profesionalno natjecanje u powerliftingu na ovim prostorima. Powerlifting federacija WRPF okuplja najjače ljude na svijetu i profesionalnog je karaktera. Natjecanje pod nazivom ‘Bjeljina Open’ okupilo je oko 100 natjecatelja iz cijele regije, a sudeći po imenima učesnika i podignutim težinama ovo natjecanje je najjače i najkvalitetnije natjecanje održano ove godine u regiji.

Reprezentaciju Hrvatske činili su Marijo Rukavina, PLK Rux Gospić te Gabriel Tkalčić, PLK Gmax Gradec.

Gabriel Tkalčić u troboju je podigao 615kg te time postao najjači junior natjecanja. Gabriel svojim godištem spada u kategoriju Teens III, te su njegovi rezultati neslužbeni svjetski rekordi. Čučanj 235 kg, bench press 140 kg te mrtvo dizanje od 240 kg, u kategoriji do 90 kg za jednog osamnaestogodišnjaka su vrlo impresivni rezultati.

Gospićanin Marijo Rukavina Rux podigao je u bench pressu 225kg. Taj rezultat  drugi je najveći potisak s klupe na natjecanju te je Rux uz zlatnu medalju u kategoriji do 110kg postao osvojio i drugo mjesto u sveukupnom poretku benchera. Prvo mjesto izmaklo mu je za samo tri wilks boda. Pobjednik naime dolazi iz superteške kategorije do 140kg te je podigao 242.5kg, dok je Ruxov rezultat itekako vrijedan jer je postignut s preko 30kg manje tjelesne težine. Rux je ovim rezultatom potrdio status najboljeg benchera u Hrvata, rezultatom je oborio svoj ‘all time’ hrvatski rekord za 5 kg te postavio novi balkanski rekord u svojoj kategoriji.

S.K./L. O.