Gospićanin osumnjičen za ugovaranje sječe nad tuđom šumom

0

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Općine Plitvička Jezera zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Sumnjiči se da je ove subote, 13. studenog 2021. godine putem mobilnog uređaja prijetio ubojstvom 21-godišnjaku s ovog područja. On je odmah  uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu

Oglas

Danas su Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili  kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio krađu.

On se sumnjiči da je bez znanja i odobrenja vlasnika i suvlasnika katastarskih čestica u Divoselu (64-godišnjakinje iz Gospića, 65-godišnjakinje iz Vrhovina i 59-godišnjakinje iz Zagreba) sklopio nevažeće ugovore s pravnom osobom sa sjedištem u mjestu Vrbanja o kupoprodaji drvnih sortimenata, temeljem kojeg ugovora su djelatnici navedene pravne osobe na tim katastarskim česticama izvršili sječu drvne mase i preradu u sječku.

Osumnjičeni Gospićanin se predstavljao kao posrednik u krađi šume privatnih vlasnika, iako je znao da čini nezakonite radnje.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

L. O.

L. O.