Vikend iza nas obilovao je prometnim nesrećama, a evidentirana je svega jedna krađa te narušavanje reda i mira. Noću 8./9. rujna 2017. godine u Križpolju, Općina Brinje, nepoznati lopov provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je ukrao cigarete.

Dogodile su se tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, na području Gospića, Korenice i Karlobaga. U njima su dvije osobe teško i jedna lakše ozlijeđene. Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, koje su se dogodile:
-u petak u Plitvičkim Jezerima, kada je 47-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, i uslijed ne držanja sredine obilježene kolničke trake prešao na suprotnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te prednjom stranom automobila udario u prednju stranu kampera njemačke nacionalne oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 62-godišnji njemački državljanin. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 80-godišnji putnik iz automobila zagrebačke registracijske oznake.
-u subotu u Ravnoj Punti, Općina Karlobag, kada je 40-godišnjak iz Svete Nedjelje upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio udesno van kolnika. Motociklist je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (3), Senja (2) i Korenice (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 91 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Prilikom kontrole vozača najpijaniji je bio veseljak iz Gospića (38) sa izmjerenih 2.11 g/kg alkohola u krvi.
Višak testosterona pokazali su dečki iz Korenice koji su se potukli u jednom lokalu. Osim modrica slijedi im i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

PULS/L. O.