Gospićanin predao 4.4 kilograma eksploziva, Talijanu prijava zbog glisiranja po Novalji

Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su tri prometne nesreće, četiri narušavanja javnog reda i mira, nedozvoljeno glisiranje i jedna dragovoljna predaja oružja.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja i Novalje. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Nastavak ispod oglasa

Jedna prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Novalje i Gospića, te držanjem životinja bez nadzora na području Senja.

Protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

 Jučer su policijski službenici pomorske policije kod Stare Novalje u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 33-godišnjeg  talijanskog državljanina. Zbog utvrđenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Dragovoljna predaja oružja

Jučer je u Gospiću građanin dragovoljno predao 4.4 kilograma gospodarskog eksploziva, 26 trotilskih metaka i 2 metra detonirajućeg štapina, što je policijski službenik protueksplozijske zaštite ove policijske uprave izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

“Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.” priopćeno je iz PU ličko-senjske.

L.O./PULS