Već smo javljali o tragičnoj prometnoj nesreći koja se ovoga vikenda dogodila nedaleko tunela Grič na A-1. Osim toga Policijska uprava ličko-senjska informirala je javnost o još nekoliko događaja.

Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Udbine, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena puška, bomba, 109 komada raznog vojnog streljiva i 11 komada raznog tromblonskog streljiva vojnog podrijetla, koje je neovlašteno posjedovao.  Protiv sakupljača pirotehnike bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.U tom periodu utvrđena su ukupno 93 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Brezovom Polju kod 40-godišnjaka s područja Gospića (1.82 g/kg), koji je bio sudionik jedne prometne nesreće.

U petak je Gospićanin dragovoljno predao automatsku pušku, vojnički nož za automatsku pušku i 510 komada raznog streljiva. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske su dragovoljno predano oružje preuzeli i pohranili u skladište do uništenja. Policija naglašava kako se protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

P. U./L. O.