Gospićanin prijetio smrću, a posjedovao nelegalni pištolj

Prema priopćenju Policijske uprave ličko-senjske u  protekla 24 sata (3./4. kolovoza 2017. godine) na području ove Policijske uprave evidentirana su dva kaznena djela, 12 prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

Policijski službenici  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom s područja Gospića, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u srijedu, 2. kolovoza  prijetio smrću svom 60-godišnjem rođaku s područja Gospića.  U sklopu kriminalističkog istraživanja od njega je privremeno oduzet pištolj i jedan komada streljiva, koje je neovlašteno posjedovao. Rabijatni tip  je uhićen i doveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Zbog neovlaštenog posjedovanja oružja protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U Novalji je sve po starom jer je ove srijede  nepoznati majstor  provalio u obiteljsku kuću i  iz nje ukao novac i osobne dokumente, vlasništvo austrijskog državljanina i dvoje hrvatskih državljana.

Sitna osveta ili pakost rezultirali su bušnjem triju auto-guma u mjestu Donji Starigrad, Grad Senj. Stradale su gume na autu njemačkih registracijskih oznaka.

Dobra vijest stiže  iz Otočca gdje je građanin  dragovoljno predao 829 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O.