Gospićanka predala pušku, Otočanin skrivao bombe

0

Tijekom vikenda koji je iza nas na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i dragovoljna predaja oružja.
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom s područja Grada Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj su pronađene dvije bombe, koje je neovlašteno posjedovao.
Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (jedna osoba teže ozlijeđena) i na području Senja (jedna osoba lakše ozlijeđena). Prometnu nesreću sa teško ozlijeđenom osobom, koja se dogodila u subotu, na državnoj cesti broj 25, u mjestu Brušane, Grad Gospić, kada je 25-godišnjak iz Zagreba, upravljajući motociklom karlovačke registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad motociklom i sletio u lijevo van kolnika. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, dok 42-godišnjak iz Zagreba koji je iza njega upravljao motociklom i također uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad motociklom i sletio van kolnika, nije ozlijeđen.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 126 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Mihaljevcu, Općina Plitvička Jezera, kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.54 g/kg).
Jučer je u Gospiću ženska osoba dragovoljno predala pušku i 200 komada raznog streljiva koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./L. O.