Gospićka košarkašica Sandra Mandir nominirana za najbolju europsku košarkašicu

Europska košarkaška federacija (FIBA Europe) nominirala je gospićku košarkašicu Sandru Mandir za najbolju europsku košarkašicu u 2011. godini.

Mandir je predvodila hrvatsku reprezentaciju do petog mjesta na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i plasmana na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu. Šuterica Gospića je izabrana i u najbolju petorku EP-a na kojem je imala prosjek od 14.3 poena i 4.6 skokova i 3.8 asistencija.

Konkurentice Sandri Mandir u ovom su izboru Jelena Daniločkina (Rusija), Emilie Gomis (Francuska), Sandrine Gruda (Francuska), Iva Perovanović (Crna Gora), Marija Stjepanova (Rusija), Alba Torrens (Španjolska), Birsel Vardarli (Turska), Eva Viteckova (Češka) i Nevriye Yilmaz (Turska).

Hrvatska je dobila priznanje i u kategoriji najboljeg mladog košarkaša u kojoj je nominiran član Zagreba Dario Šarić (17).

Glasanje za najbolje u četiri kategorije otvoreno je na web-stranici FIBA Europe do kraja siječnja iduće godine, a pobjednici će biti proglašeni početkom veljače.

TotalSport